DE VOORBEREIDING

Over het voorbereidend werk kunnen we eigenlijk niet veel zeggen. Dat is omdat we helemaal niets toevoegen aan onze sapjes buiten het fruit, de groenten en kruiden die we die dag hebben binnengekregen. We wassen, schillen, snijden en hakken deze ingrediënten ter voorbereiding van de persing in onze machtige juice pers.

HET PERSEN

Onze juice pers is een machine met een kracht van meer dan 9 ton. We hebben deze helemaal laten overbrengen van de Verenigde Staten. In tegenstelling tot centrifugaal blenden, de techniek die wordt toegepast om bijvoorbeeld smoothies te maken, doen wij aan cold-pressing. Met een juice pers worden je ingrediënten helemaal platgewalst om zo het sap eruit te persen. Waarom doen we dat? Hierdoor is er: geen pasteurisatie, geen verhitting van de ingrediënten, geen oxidatie en dus ook geen vitamineverlies! Op drukke dagen kan hier tot 250 kg aan groenten en fruit geperst worden die op hun beurt verdeeld worden onder flesjes, oftewel shots, van 100 ml.

ONZE SHOTS

Waarom nu eigenlijk die shots, en niet de gebruikelijke smoothie flessen van een halve liter?

Zo’n fles klinkt voor ons al meteen een heuse opdracht om helemaal leeg te drinken. En gezond zijn, dat moet je allemaal niet te moeilijk maken. Daarboven heb je al meer dan genoeg aan vitamines in die 100 ml (maar neem gerust nog een shotje hoor!).

… TOT BIJ JOU

Wekelijks herhalen we dit proces met telkens drie verschillende juices. Deze smaken hangen af van het seizoen, waar we een hoop ingrediënten van hebben of gewoon waar we zelf eens lekker zin in hebben. Na het doorkrijgen van jouw bestelling worden ze gelabelled, ingeladen en vertrekken dan jouw kant uit. Het Gingerwald-team stippelt de kortste route uit van deur tot deur.